Ακόμη και αν τακτοποιήσατε το σπίτι σας πριν φύγετε για τις διακοπές σας, σε κάθε περίπτωση αξίζει να ακολουθήσετε και τα παρακάτω βήματα, πέραν αυτών του πρώτου μέρους του άρθρου μας, προκειμένου να επαναφέρετε τους χώρους σας σε τάξη.

Αλλάξτε σεντόνια: Ένας χώρος ο οποίος πρέπει να ανανεωθεί από την πρώτη κιόλας μέρα της επιστροφής σας στο σπίτι σας, είναι αυτός της κρεβατοκάμαρά σας, για να έχετε έναν ξεκούραστο και άνετο ύπνο. Έτσι λοιπόν, καλό θα ήταν αρχικά να αλλάξετε τα σεντόνια στα οποία είχατε ξαπλώσει πριν φύγετε για διακοπές και αυτό γιατί πιθανότατα θα είναι γεμάτα από σκόνη και μικροσωματίδια, που δεν μπορείτε να δείτε με γυμνό μάτι.

Τακτοποιήστε τις ντουλάπες σας: Μετά την επιστροφή σας από τις διακοπές και για κάποιες ώρες της ημέρας, καλό θα ήταν να αφήνετε τις πόρτες της ντουλάπας σας ανοιχτές, έτσι ώστε να ανανεωθεί ο αέρας σε αυτές, ειδικότερα μάλιστα αν είχαν παραμείνει κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προτού “ανεβάσετε” τα καλοκαιρινά σας και “κατεβάσετε” τα φθινοπωρινά και τα χειμωνιάτικα ρούχα καλό θα ήταν να βγάλετε τα ρούχα από τα ράφια, τα ντουλάπια και τις κρεμάστρες. Χρησιμοποίησε νερό ή ένα απαλό καθαριστικό προκειμένου να απομακρύνετε τη σκόνη και τη βρομιά από κάθε σημείο της ντουλάπας σας.

Tip: Βάλτε τα σεντόνια στο πλυντήριο και ανοίξτε τη βαλίτσα. Ρίξτε κατευθείαν όλα τα ανοιχτόχρωμα ρούχα στο πλυντήριο (αν τα σεντόνια είναι ανοιχτόχρωμα) και μόλις το πρώτο πλυντήριο ολοκληρωθεί βάλτε το επόμενο με σκουρόχρωμα. Έτσι μέσα σε 2-3 ώρες θα έχετε πλύνει όλα τα ρούχα των διακοπών χωρίς να χρειαστεί να αναβάλλετε το πλύσιμο των ρούχων για τις επόμενες μέρες.

Καθαρίστε τα τζάμια και τις μπαλκονόπορτες: Ο ήλιος, οι καλοκαιρινές βροχές, η υγρασία επηρεάζουν σημαντικά την εικόνα των τζαμιών σας που θέλουν μια μικρή περιποίηση για να λάμψουν ξανά.

Η επιστροφή από τις διακοπές δεν είναι η αγαπημένη περίοδος κανενός και κυρίως γιατί το μόνο που σκέφτεται ο περισσότερος κόσμος, όταν επιστρέφει από τις διακοπές του, είναι ότι το σπίτι του θα χρειαστεί γενική καθαριότητα. Και ποιος έχει όρεξη για γενική μετά τις υπέροχες και ξεκούραστες μέρες των διακοπών; Μην ανησυχείτε η United Cleaning & Housekeeping Services είναι εδώ για να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση!

Επικοινωνήστε μαζί μας και ο τεχνικοί μας σύμβουλοι θα σας προτείνουν την καλύτερη δυνατή λύση που θα αφορά στον καθαρισμό των χώρων σας. Σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, προσαρμοσμένες στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε πελάτη.