Οι διακοπές τελείωσαν και το φθινόπωρο είναι εδώ σηματοδοτώντας την επιστροφή στο σπίτι το οποίο είναι πιθανό να βρίσκεται σε μία κατάσταση αναδιοργάνωσης. Προκειμένου να υποδεχτείτε τη νέα σεζόν με θετική διάθεση και δίχως άγχος, είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο από τον ελεύθερό σας χρόνο στη φροντίδα του σπιτιού σας.

Όσο καθαρό κι αν είχατε αφήσει το σπίτι πριν φύγετε για διακοπές, αυτό που θα παρατηρήσετε με το που επιστρέψετε είναι ένα λεπτό στρώμα σκόνης σε κάθε επιφάνεια και έπιπλο του σπιτιού σας! Ορίστε λοιπόν, μερικές απλές αλλά «έξυπνες» συμβουλές που θα αποδειχθούν πολύτιμες σε πολλά νοικοκυριά αυτόν τον Σεπτέμβριο.

Αερίστε τους χώρους: Ένα από τα προβλήματα που θα εντοπίσετε κατά την επιστροφή σας στο σπίτι είναι η μυρωδιά της «κλεισούρας». Κάθε μέρα και για μία περίπου εβδομάδα, από την ημέρα που επιστρέψατε από τις διακοπές σας, φροντίστε να αφήνετε ανοιχτά, έστω και για μία ώρα την ημέρα, τα παράθυρα του σπιτιού σας. Ο καθαρός αέρας θα ανανεώσει την ατμόσφαιρα στο σπίτι, που είχε μείνει κλειστό για τόσο καιρό!

Καθαρίστε την κουζίνα: Εφόσον έχετε ξεσκονίσει, σκουπίσει και σφουγγαρίσει την κουζίνα σας, σειρά έχει η απολύμανση του νεροχύτη. Ρίξτε χυμό λεμονιού και ζεστό νερό μέσα στον νεροχύτη και θα έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Καθαρίστε το ψυγείο: Αν δεν προλάβατε να αδειάσετε το ψυγείο σας, πριν φύγετε για διακοπές, τώρα ήρθε η ώρα να το κάνετε. Ανοίξτε το ψυγείο και πετάξτε όλα τα τρόφιμα που έχουν χαλάσει και περάστε όλα τα ράφια με ένα μείγμα νερού με ξίδι. Αυτό αρκεί για να απολυμάνετε το εσωτερικό του ψυγείου σας, πριν να τοποθετήσετε ξανά σε αυτό τα φρέσκα τρόφιμά σας.

Καθαρίστε την τουαλέτα: Η τουαλέτα πρέπει να καθαρίζεται κάθε εβδομάδα. Έτσι, αν λείψατε πάνω από μια εβδομάδα καλό θα ήταν να κάνετε μια απολύμανση στο μπάνιο σας για να καθαριστεί καλά και να μοσχομυρίσει.

Απομακρύνετε τη σκόνη: Είτε είχατε καθαρίσει καλά το σπίτι σας πριν τις διακοπές σας, είτε όχι το πιο πιθανό είναι η σκόνη να υπάρχει σε κάθε γωνιά της οικίας σας. Το ξεσκόνισμα του σπιτιού σας αποτελεί ένα από τα βασικά βήματα για να επαναφέρετε σε τάξη το σπίτι σας μετά τις διακοπές και να δημιουργήσετε μία υπέροχη ατμόσφαιρα στον χώρο σας, φέρνοντας σε αυτόν έναν «αέρα» ανανέωσης.

Tip: Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο καλάθι ή μια λεκάνη και βάλτε μέσα σε αυτή όσα αντικείμενα δημιουργούν ακαταστασία στον χώρο. Στη συνέχεια μοιράστε τα στα σωστά δωμάτια!

Προτού χαλαρώσετε στο καθαρό σας σπίτι και αρχίσετε να θέτετε τους νέους σας στόχους για τη σεζόν που έρχεται, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε καλά και τους χώρους που αναφέρονται στο δεύτερο μέρος του άρθρου μας!